Τρίτη 11 Μαρτίου 2008
























Χορέψαμε,Φάγαμε,Ηπιαμε,Ευχηθήκαμε,Στήσαμε το παζαράκι μας,ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΑΜΕ,ΖΗΣΑΜΕ!
Ευχαριστώ την Dee Dee και την παρέα της που μας τιμήσανε με την παρουσία τους.

18 σχόλια:

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Τι υπέροχα πέρασες βρε ατιμούλι, σε ζήλεψα , που ήσουνα;είχατε και παζάρι με χειροποίητα,ζυμάρι βλέπω, χορό βλέπω..

faraona είπε...

AAAAAAAAA!!!!!!ΖΗΛΕΨΑΑΑΑΑΑ!!!!

Ολα ομορφα ,χρωματιστα,χαρουμενα ολα με τα χερακια σου,ολα με την καρδια σου....και κοσμηματα και φαγητα...φιλια πολλα σε σενα σε ολους σας ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ!

Dee Dee είπε...

Το ζυμαρι αυτο το λαχταριστο προοριζοτανε για κατι απιθανους λουκουμαδες. Φερθηκα σαν κυρια ομως και δεν βουτηξα το δαχτυλο στη ζυμη οπως θα εκανα στο σπιτι μου :)

Ηταν ολα υπεροχα!!! Κριμα που φυγαμε νωρις και δεν χορεψα. Ποντιακα δεν ξερω αλλα τα αλλα τα λαικα θα τα χορευα. Φαγαμε, ηπιαμε, ψωνισαμε τα καλουδια μας κι εκανα και μια υπεροχη ευχη οταν πεταξαμε τα μπαλονια :)

Μην ευχαριστεις καθολου, ευτυχως που και ο Δ εχει διαθεση για εκδρομες και του αρεσει πολυ να πηγαινουμε σε καινουρια μερη! Εντυπωσιαστηκαμε ολοι απο την φιλοξενεια, το κιμπαριλικι, την περιποιηση και την αγαπη που μας εδειξες λες και μας γνωριζες χρονια!!!

Το κολιε της κορης σου το ερωτευτηκα, το φοραω και σημερα και εχει τραβηξει πολλα κοπλιμεντα :) Ειναι οσο υπεροχο ειναι και το χαμογελο της!! Να της δωσεις πολλα φιλια!

Να εισαι παντα καλα να χαριζεις χαρα και ζωντανια στους γυρω σου!! Σε ευχαριστουμε για ολα μα πανω απο ολα για την ανοιχτη καρδια σου!!

Dee Dee είπε...

εκλεψα μερικες φωτογραφιες και τις εβαλα σε μενα, ελπιζω να μη σε ενοχλει!

dromaki είπε...

Aχτιδούλα μου
όντως πέρασα ωραία παρόλη την κούραση όλης της εβδομάδας.Είχαμε βλέπεις και τον χορό την ημέρα της γυναίκας.Ξέρεις στα χωριά που οι γυναίκες δεν βγαίνουν να διασκεδάσουν,που δεν βλέπουν εύκολα κάποια ορχήστρα να παίζει ζωντανά μουσική η μέρα αυτή είναι σημαντική.Την περιμένουν όλη την χρονιά:)
Απόλα είχαμε,και φασολάδα και ζυμάρικαι...και...

faraona μου
εγώ σου είπα "έλα"
Το μπράβο ανήκει σε όλους αυτούς τους αφανείς ήρωες που δούλεψαν να στηθεί αυτή η γιορτή.Οσο για μένα η ανταμοιβή μου ήταν τεράστια όταν είδα μια μεγάλη ηλικιακά γυναίκα ,την κυρα Παναγιώτα του Θούκη,να κλαίεικαι να μου λέει.Συγκινήθηκα,νάσαι καλά κοπέλα μου ο Θεός να σέχει γερή.Πίστεψε με ήταν ότι πιο όμορφο πιο ειλικρινές έχω ακούσει στην ζωή μου.

Dee dee μου
Αν καταφέρεις κι έρθεις της Ανάληψης(5 Ιουνίου)σου υπόσχομαι να περάσεις φανταστικά.Εχουμε εκδήλωση στο δασάκι με τις καστανιές.Θα κουραστείς από το πολύ πράσινο,θα ξεδιψάσεις από το κρύο νερό του καινακιού μας,θα ευχαριστηθείς σουβλάκι από ντόπιο κρέας και χειροποίητο ζυμωτικό ψωμί και την νύχτα θακούσεις τάηδόνια να κελαιδούν μοναδικά:)
Σευχαριστώ κι εγώ και η κόρη μου για τα καλά σου λόγια.Και βέβαια δεν με πειράζει που έκλεψες φωτογραφίες.Αντίθετα με χαροποίησε:))

Ανώνυμος είπε...

Ήμουν κι εγώ εκεί, θα έγραφα αν παράγγελνα μλουζάκι για την περίσταση....
Και όταν εσύ είσαι χαρούμενη και γεμάτη, εγώ είμαι δέκα φορές πιο πολύ...
Μπορεί και η δική μου ευχή να ταξίδεψε με τα μπαλόνια στον ουρανό, μπορεί να είδα όλα όσα περιγράφεις, όμως για μένα μία στιγμή, μία τόση δα στιγμούλα που μου χάρισες ήταν τόσο ακριβή, που θα την κρατήσω για πάντα στο μπαουλάκι των θησαυροστιγμών μου, και θα το βγάζω όταν θα σε χρειάζομαι:
Με φώναξες 7 η ώρα το απόγευμα, χαλαρωμένη από την ένταση και πλήρης, στο μπαλκονάκι ακριβώς πάνω απο το ποτάμι, και μου είπες: "έλα, έλα να ακούσεις το πρώτο αηδόνι για φέτος". Μείναμε σιωπηλές να ακούμε το τραγούδι του...Εκείνη την ώρα δεν είχαμε ηλικία. Δεν υπήρχε εποχή, χρόνος, μέρα.Δυο γυναίκες άυλες, της αρχαιότητας, του μεσαίωνα, της Αναγέννησης, του 2000... τι σημασία έχει;
Σ'ευχαριστώ

Votsalo....

faraona είπε...

Αχ ρε βοτσαλακι!

xaos είπε...

Μπράβο και του χρόνου.Μαθαίνω αναβαίνεις βόρεια ε?

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΔΡΟΜΑΚΙ σου το λέω και δω, σε περιμένω στη Θεσσαλονόκη όποτε θες, αν δεν έχεις που να μείνεις έχω δωμάτιο κενό, θα χαρώ πολύ να μείνεις, το σπίτι μου είναι πολύ απλό μα είναι γεμάτο αγάπη για όποιον αγκαλιάζει!

dromaki είπε...

Χελωνίτσα μου
του χρόνου ακόμα καλύτερα.
Ναι ανεβαίνω Βόρεια για λίγες μέρες:))

Αχτίδα μου καλή
Σέυχαριστώ για την πρόσκληση.
Στα απλά είναι τα όμορφα,τα ζεστά ,τα αληθινά.
Εχω να μείνω καλή μου.Ο γιος μου φοιτεί στην Θεσσαλονίκη.Ενα καφεδάκιμόνο θα ήθελα να πιούμε και να τα πούμε:))

Roadartist είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ..
Πολύ όμορφα όλα..απο τις φωτο φαίνεται η ανοιχτή καρδιά σας..
Ζήλεψα κι εγω!!!!!!!!
ΠΟΛΥ ΧΡΩΜΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΖΩΗ ΣΑΣ!

cortlinux είπε...

Ήταν να ανεβώ κι εγώ αλλά ας όψονται κάποιες δουλειές που μου έτυχαν.

Η αλήθεια είναι όμως ότι έμαθα ήταν πολύ όμορφα και αυτό βλέπω κι εγώ :-)

Η ανάληψη που αναφέρεις στα σχόλια είναι απλά must. Εκτός του ότι είσαι μέσα στο πράσινο έχεις και μια απίστευτη θέα του χωριού από πάνω.

:-)

dromaki είπε...

Roadartist
Χίλια ευχαριστώ κορίτσι μου:)

cortlinux
Θα σε περιμένω της Ανάληψης και θα τα πούμε από κοντά.Οι Κεχροκαμπίτες που ζουν μακριά από τον τόπο τους τον νοιάζονται περισσότερο απόλους τους υπόλοιπους.Ξέρεις ανέβηκα Αθήνα στην κοπή της Πίτας των Κεχροκαμπιτών και το είδα ιδίοις όμμασι.Σας έστειλα και ημερολόγια.Ηρθε κάποιο στο χέρι σου?

Ανώνυμος είπε...

Και του χρόνου να είσαστε καλά και να περάσετε ακόμα καλύτερα.
Έχω χάσει επεισόδια, είμαι και ξεχασιάρα αν το έχεις αναφέρει, γι αυτό ρωτάω:Πού γίνονται όλα αυτά;

dromaki είπε...

Δεσποινα μου
όλα αυτά γίνονται σένα χωριουδάκι που ανήκει στον Δήμο Ορεινού στον νομό Καβάλας.Ειναι ένα χωριουδάκι με 260 κατοίκους στα βόρεια του Νομού κί έχει για όριο του με τον νομό Ξάνθης τον ποταμό Νέστο.Την άνοιξη (τέλη Μαίου-αρχές Ιουνίου)υπάρχει τόσο πράσινο από καρυδιές,καστανιές και κρανιές που το τόσο πράσινο σε κουράζει.Εχει δε φανταστικό κρύο νερό από δικές του πηγές και τα βράδια του καλοκαιριού σκεπάζεσαι με κουβέρτα για να μην κρυώσεις.Αυτό όμως που μένει αξέχαστο συν τοις άλλοις είναι ο έναστρος ουρανός του:))

cortlinux είπε...

Δυστυχώς δεν έφτασε κάποιο στα χέρια μου.

Υπάρχουν πράγματα που θα θελα να δείξω από το χωριό μας καθώς και προτάσεις για την ανάδειξή του αλλά λόγω υποχρεώσεων δεν μπορώ ακόμη.

Διαφωνώ πάντως ότι το αγαπάνε λιγότερο οι μόνιμοι κάτοικοι. Εγώ τους θεωρώ σχεδόν ήρωες... Παρότι το αγαπώ δεν ξέρω αν θα μπορούσα να μείνω μόνιμα.

Θα το προσπαθήσω πάντως.

ΩΣΗΕ είπε...

Δρομάκι, όμορφη η γειτονιά σου, χρωματισμένη, ζωηρή, ανοιξιάτικη. Εύχομαι καλή Σαρακοστή.

dromaki είπε...

cortlinux
Είμαι όλη αυτιά για προτάσεις,και ναι δείξε το χωριό μας όσο μπορείς όποτε μπορείς.Aξίζει...

Οι μόνιμοι κάτοικοι είναι ήρωες,αλλά έχουν κουραστεί,βλέπουν τα αρνητικά του χωριού,αδιαφορούν.
Δεν προσφέρει τίποτα στους νέους πέρα από το όμορφο περιβάλλον.Για ναγοράσεις μία εφημερίδα,ένα γλυκό πρέπει να πας Χρυσούπολη.Λεωφορείο πλέον κάθε Τετάρτη και Σάββατο δεν υπάρχει,σαν νάμαστε άγονη γραμμή.
Οι νέοι περιφέρονται από καφενείο σε καφενείο και στις οχτώ η ώρα δεν κυκλοφορεί ψυχή.Περιμένουν την όποια εκδήλωση για ναλλάξουν παραστάσεις.Οι εκδηλώσεις όμως χρειάζονται χρήματα κι εκεί είναι η δυσκολία.Φιλάς κατουρημένες ποδιές μήπως και φιλοτιμιθούν και δώσουν κατιτίς...οι έχοντες και κατέχοντες.Γιαυτό αγωνίζομαι με τα ψιλοπραγματάκια που φτιάχνω να γεμίσω λίγο τον ντορβά του Πολιτιστικού Συλλόγου.Και πίστεψε με ότι το ΠΟΝΤΙΑΚΟ μου πείσμα θα βοηθήσει να πραγματοποιηθούν όνειρα:)

ΩΣΗΕ
καλώς ώρισες στην γειτονιά μου.Σ'ευχαριστώ που διάβηκες το δρομάκι μου...
Καλή Σαρακοστή και σε σένα:)