Σάββατο 1 Μαρτίου 2008

Μόνο δυο μάτια σε πλανούν,δυο χείλη που γελούνε
κι ένα άλικο τριαντάφυλλο τους πόθους σου ξυπνά
δυο πεταλούδες στο ηλιοφώς τη λύρα σου δονούνε
κι ένας γλυκόλαλος σκοπός την μοναξιά σκορπά
.













Και θάρθουν οι ξωθιές των ονείρων μας
κ'οι νεράιδες των πρώτων ερώτων
κολομπίνες με μάσκες μετάξινες
και γλυκά μαντολίνα πιερότων

Και θάρθουν Σειληνοί καβαλήρηδες
στο φαρί της ελπίδας καβάλα
Και Γοργόνες στου νου τ'ασπροκάραβα
που διψάν για ταξίδια μεγάλα.

Ενα τόσο δα ονειρούλι αύριο πραγματοποιείται.Αύριο θάχουμε αποκριάτικο πάρτυ.Για τα παιδιά του χωριού μου.Καλέσαμε και τα παιδιά του διπλανού χωριού.Σερπαντίνες κομφετί μάσκες,τραγούδια αγάπης,γλυκά και οτιδήποτε άλλα καλούδια θα υπάρχουν άφθονα.Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι καταφέραμε να έρθουν και δυο κλόουν.Να τα παίξουν ,να τα βάψουν,να τα διασκεδάσουν όπως όλα τάλλα τα παιδιά των πόλεων.Αύριο τα λιγοστά παιδιά του χωριού μου θα είναι όμοια με όλα τάλλα παιδιά.
Είμαι ευτυχισμένη.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλό μήνα κι από δω.
Εύχομαι όλα να πάνε καλά και πάντα να έχεις όρεξη για καινούρια πράγματα.

faraona είπε...

Kαλη διασκεδαση Δρομακι και παντα τετοια!
Καλο μηνα.

Unknown είπε...

ελπίζω όλα να πήγαν υπέροχα δρομάκι μου ......

δεν ξέρεις πόσο χάρηκα με το μήνυμα που μου έστειλες ....

πρώτη φορά ο μήνας μου άρχισε τόσο όμορφα, αμέσως μετά την αναπάντεχη ευχή σου για ενα καλό μηνα μου ήρθε ένα άλλο email από το πλάσμα που λατρεύω πιο πολύ απο κάθετι και μου έφερε τόση αισιοδοξία....


είσαι το γούρι μου δρομάκι μου ...

μου έκανε φοβερή εντύπωση η ανάρτηση σου ... με συγκίνησε πολύ ... να είσαι τόσο ευτυχισμένη και γεμάτη επειδή είχαν τα παιδια τη δυνατοτητα να χαρουν τις αποκριες...... ποση καλοσύνη δείχνουν τα λόγια σου ...

σε φιλώ γλυκά

_Κυβέλη_

Dee Dee είπε...

Ακουσα οτι μπορει να χιονιζει την Κυριακη αλλα την Δευτερα θα εχει μονο κρυο, λιγη συννεφια αλλα και ηλιο (με δοντια)....θα ντυθουμε καλα λοιπον :)

Μια τελευταια ερωτηση επειδη σε επρηξα, ο Κεχροκαμπος ποση ωρα απεχει απο Καβαλα, για να ξερουμε για την επιστροφη για Θεσσαλονικη.

dromaki είπε...

despinak μου
Eυχαριστώ.Ολα πήγαν υπέροχα:)

Faraona μου
Διασκεδάσαμε ,χορέψαμε,ευχαριστηθήκαμε όλοι.
Καλό μήνα και σε σένα.

Κυβέλη μου
πήγαν όλα υπέροχα.
Σου έυχομαι όλοι οι μήνες σου νάναι όμορφοι και η ζωή σου νάναι χυμούς γεμάτη.
Κυβέλη μου, όταν πρόκειται για παιδιά όλοι μας γινόμαστε ωραίοι ως άνθρωποι και έφηβοι και γαληνεύουμε:)

Dee Dee μου
Μια χαρά θα είναι ο καιρός θα δεις:)
Καθόλου δεν μέπρηξες.Αντίθετα χαίρομαι αν μπορώ να εξυπηρετήσω,να πληροφορήσω.Η Καβάλα απέχει 55 χιλ.Είκοσι χιλιόμετρα στροφές και μετά βγαίνεις Εθνική οδό και καρφί για Σαλονίκη.

Maria Iribarne είπε...

Χαίρομαι που περάσατε όμορφα και πήγαν όλα καλά! Μια μικρή ένσταση έχω όμως στη σύγκριση που κάνεις των παιδιών του χωριού σου με τα παιδιά της πόλης. Πιστεύω ότι τα παιδιά στα χωριά μεγαλώνουν με πολύ υγιέστερο τρόπο από τα παιδιά στην πόλη. Δεν μιλώ μόνο για καθαρό αέρα κλπ, αλλά κυρίως γιατί έχουν χώρο να παίξουν, ό,τι ώρα θέλουν και όπως θέλουν. Στην πόλη δυστυχώς και το (ομαδικό) παιχνίδι ακόμη γίνεται με προκαθορισμένα ραντεβού (Σάββατο 4-7 στον παιδότοπο, Κυριακή 9-11 στην παιδική χαρά κλπ). Βέβαια, καταλαβαίνω, ότι μπορεί να αισθάνονται κάπως μειονεκτικά σε σύγκριση με τα "πλεονεκτήματα" των παιδιών των αστικών κέντρων (μεγάλωσα σε επαρχιακή κωμόπολη και το θυμάμαι αυτό το συναίσθημα, κι ας μιλάμε γι' άλλες εποχές). Εκ των υστέρων όμως καταλαβαίνεις ότι αυτά που φάνταζαν σαν πλεονεκτήματα ήταν λύσεις ανάγκης και μόνο.
Υ.Γ. Πηγμένη αυτές τις μέρες δεν πρόλαβα να σχολιάσω τα καταπληκτικά μπουκάλια σου παρακάτω και τα κεραμεικά! Όσο για τον Παναγιώτη, τι να πρωτοπώ...

dromaki είπε...

Maria Iribarne
΄Το μόνο που έχουν είναι ο καθαρόε αέρας και οι αλάνες για παιχνίδι.Τίποτα άλλο.Φτάνει αυτό?Δεν μιλάμε για παιδιά προαστείων 'η παιδιά μεγάλων χωριών ,αλλά για παιδιά απομακρυσμένων περιοχών.Σκέψου ένα δάσκαλο για έξι παιδιά πέντε τάξεων(δεν υπάρχει έκτη τάξη)χωρίς δασκάλα Αγγλικών,χωρίς Γυμναστή,χωρίς Βιβλιοθήκη,χωρίς εφημερίδες-περιοδικά,χωρίςένα παιδικό θέατρο,χωρίς εντυπώσεις,χωρίς εμπειρίες.Παιδιά τα οποία στέκονται παράμερα σε κάθε είδους εκδηλώσεις.Κουραστήκανε πολύ οι κλόουν να τα ξεκλειδώσουν να τα ενσωματώσουν στο παιχνίδι.
Τα μάζεψα και ζωγραφίσαμε μάσκες.Σήκωναν το χέρι τους για να μου μιλήσουν να μου ζητήσουνε οτιδήποτε και με αποκαλούσανε "κυρία".Δεν ήταν από ευγένεια πίστεψε με.
Κι όταν θα μεγαλώσουν και θα φύγουν από το χωριό και δεν θα θέλουν να επιστρέψουν, πάντα θα κουβαλάνε τα κόμπλεξ τους γιατί δεν υπάρχει σχεδόν κανένα υπόβαθρο στα σπίτια τους για να τα αναιρέσει όλα αυτά.
Φτάνει στην εποχή μας ο καθαρός αέρας και το παιχνίδι?
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια για τα μπουκαλια και όλα τάλλα.Χάνουν με την φωτογράφηση:))

roadartist είπε...

axxxxx me sugkinises!!!
Poioi xairontai simera me ti xara twn mikrwn paidiwn??
Pragmatika BRAVO sou! Me aggixe polu auto .. Kalo brady, exeis ta filia moy!